Päijänteen, Humberin ja Havelin rantojen väliltä

Maitoko ikäänkuin "viranomaistuote", K-kaupoissa?

Kauhistelin  maidon hintaa  Jyväskylän Kauppatorin K-markertissa.  Kassa viittasi  "Valion valtakunnalliseen" hinnoitteluun. - No, ettekö voi ostaa muualta kuin Valtiolta?  - Se on Keskon linjaus,  sanoi kassa.

 

Tiedetään toki K-kauppiaiden  olevan "Keskon turpeeseen sidottuja", mutta harvoin tilanne  tulee  kaupan taholta  noin avoimesti  esille.  

 

Valion hinnoittelun tarjoaminen  asiakkaalle  ikäänkuin "viranomaisratkaisuna"  - tai rinnasteisena vaikkapa  alkoholiveron nostoon -  ei kuitenkaan ole  nykypäivää.   Tietenkin kaupat tekevät   ratkaisunsa   asiakaskäyttäytymisen  ennakkoarvion,   tuotteen  merkityksen  ja  monien muiden seikkojen perusteella.  Mutta  tässä tapauksessa varmaan maito on parasta ostaa toistaiseksi muualta.

 

40 senttiä sinne tai tänne  maidon hinnassa  ei  kuluttajalle  välttämättä paljon merkitse. Mutta  asiakkaan  tietämystä  aliarvioiva  kassakommentti  toki  motivoi ostamaan muualta -  kuin ainakaan  Jyväskylän kauppatorin K-marketista.   Kesko  markkinoi  teemalla  "Kauppias hoitaa homman..".  Kuitissa mainitaan  tässä tapauksessa kauppiaiksi Koskinen & Ilanne.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän HannesV kuva
Hannu Valjakka

Valio hinnoittelee itsensä ulos maitomarkkinoilta silkkaa ahneuttaan.Epäilen vahvasti,ettei nämä korotukset nosta maidon
tuottajan saamaa hinta missään määrin.Minä pistin valion maidon
täysin boikottiin,koska ainakin täällä pääkaupunkiseudulla voi
valita.Esimerkki...laktoositon maito,jota käytän maksoi ennen korotusta
valio 1,89 nyt + 30c K-supermarketissa.samassa kaupassa samanlainen keskon omalla tuotemerkillä varustettuna,siis Pirkka 1,39.ei ole toistaiseksi hinta noussut.S-market valio sama,kuin keskolla,niitten oma tuotemerkki Rainbow 1,59 en tiedä onko nostettu.Lidl tuotemerkki Milbona
suomalaista kuitenkin 1,39. eli kannattaa katsoa hieman jos vain on mahdollista.Valiolla on tietysti sanasa sanottavana,mutta kauppiaskin,voi pistää,jos ahne on oman lisänsä.Kalleimillaan olen täällä pakon edessä
joutunut maksamaan valion maitojuomalitrasta 2,59...joten.

Jukka Neva

https://www.google.com/search?client=ubuntu&channe...

Tässä linjauksessa oli mukana myös valtionhallinto. Vain juomalla maitoa, voi pitää viimeiset maalaiset kotonaan maalla.

Käyttäjän HannesV kuva
Hannu Valjakka

Muuten nuo pienet K-marketit kannattaa jättää käymättä,jos siis ei ole
pakko.Ahneimmat ja härskeimmät kauppiaat löytyy niistä,enkä tuolla härskillä tarkoita pelkästään hintoja.Kauppias hoitaa homman on todella
monen kohdalla vahvasti liioiteltua.

Jukka Neva

S-ryhmässä S-pankki kerää erittäin halpoja talletuksia. Näillä rahoilla voidaan rakentaa ja ylläpitää S-marketit sekä Prismat 22 alueosuuskaupassa.

Keskon kiinteistöt ovat puolestaan sijoittajilla ja Keskon tulee maksaa osinkoa niin paljon, että se kestää omistajien pääomatuloveron, 30% tai 32%.

Näin ollen K-marketin maitopakkauksessa on mukana myös kiinteistösijoittajan hinta. Kesko on pääomitettu niin hankalasti, että vähäisen koron vallitessa Keskon osingot tulevat paljon kalliimmaksi rahoitukseksi kuin S-pankin ottolainauskorot S-ryhmälle.

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset